Use it up – Wear it out

w2p740

Det här med att laga det som gått sönder istället för att slänga och köpa nytt är något jag så att säga brinner för. Dessutom tycker jag att det är så fint med saker som man kan se att någon verkligen brytt sig att ta hand om, även fast de inte är helt perfekta. Förra sommaren satt jag och lappade ett par daisy dukes jag nästan älskat ihjäl, nu är det kanske det finaste jag har i min garderob (åh kan sommaren komma snart???). Ett pågående projekt är att sy fast lite trippiga tyglappar på en jeansjacka jag också älskat skiten ur. Min gråa favorittröja hade jag använt så mycket att det gått hål på båda armbågarna. Ett par lagningsläderlappar jag fyndat på loppis räddade den så den fick vara med en vinter till!

Annons

mend02mend04mend03mend01mend05

Kampanjbild från 1943 lånad härifrån

I strongly believe in fixing what’s broken instead of discarding it and buy new. I also think it’s really nice with all sorts of objects where you can tell that someone really bothered to take care of it, even if it’s not perfect. Last summer I patched up a pair of daisy dukes I had almost loved to death, now it’s one of my favourite pieces of clothing ever (btw can summer come soon please??).  An ongoing project I have is to sew some trippy patches on a a denim jacket I also loved the shit out of. My favorite gray cardigan had been worn so much it had holes on both elbows. A couple of thrifted leather patches saved it so it could keep me warm one more winter season! 

Campaign poster picture borrowed from here


Laddar