Tipstisdag!

teoremacollage

Pasolinis Teorema

Vissa filmer nästlar sig verkligen in i huvudet och bökar omkring och har sig. Har svårt att sluta tänkta på Teorema som jag kollade på förra veckan (orkar nästan aldrig se en hel film i ett svep utan kollar lite då och då när jag har tid, mest i sängen såklart). En vacker ung man kommer plötsligt på besök hos en borgerlig italiensk familj och ställer allt på ända. Miljöerna och kläderna känns så fruktansvärt Prada, men filmen är en mångbottnad tårta av borgerlig tristess, gudslängtan, sexuell frustration, helbrägdagörelse och vänsteraktivism. Skall bespara er min taffliga analys utan tipsar istället om att se, eller se om den om du redan sett den, jag är ju inte först på bollen precis. Finns online här.

Annons

tips04

Kishu Binchotan

Japanernas eget britafilter! Lite onödigt att tipsa om för Sverige som har så bra kranvatten, men här i New York där det smakar både klor och jord dricker jag helst filtrerat vatten. Med en sån här bit kol behövs det inga filter i plast, och nedpluppat i en glasflaska blir det fint nog att ställa på middagsbordet! Kan köpas te.x här

hippykitchens

Hippy Kitchens

Så ofta när man tittar tillbaka på ett decennium så är det via ett slags förskönande filter, tills man börjar tro att allt verkligen var sådär snyggt och perfekt som i en film eller ett modemagasin. Den här bloggen är full av foton från 70-talet som folk såg ut mest, i rum som rum såg ut mest. Älskar sånt, kan inte sluta titta!

Three tuesday recommendations!

Pasolini’s Teorema

Kishu Binchotan

Hippy Kitchens

 


Laddar