Svensk illustration – en visuell historia 1900 – 2000

svill1

Jag har den äran att få vara med i den här boken som Sara Teleman & Andreas Berg jobbat med i flera år. Det är en tjock och tung rackare som enligt baksidestexten ”är den första översiktliga presentationen av illustrationens utveckling i Sverige”. Ni kan ju förstå att jag är glad att få vara med.

Annons

svill3

Här är en teckning av Britney som jag gjorde för Bang 2008. Den grymma rumpteckningen till höger är av min gamla klasskompis Anna Giertz.

svill2

Och här, på första sidan, är en av mina teckningar från den där utställningen på Taverna Brillo jag hade i höstas. Boken innehåller även illustrationer av mina gamla idoler Jane Bark, Mats Gustafson och Kerstin Thorvall och några hundra till. Boktips om du gillar illustration mer än att bara titta på bilderna!

Här kan du också se Sara och Andreas prata lite mer om boken.

I’m very honoured to be featured in this book about swedish illustration that also showcases some of my all time illustration idols Jane BarkMats Gustafson and Kerstin Thorvall.


Laddar