Nytt hem sökes

Jag har fått veta att jag måste flytta ut från den här lägenheten jag bor i nu den 1 september. Miss Mary som äger huset och som vi hyr av har bestämt att hennes brorsson ska flytta in här istället. Sen jag flyttade till New York hösten 09′ har jag bott i 9 olika lägenheter. I SoHo, i Williamsburg, på Lower East Side, I Bushwick, I Greenpoint, sen tillbaka till Williamsburg och så nu i Bed-Stuy. Som o-amerikan utan fast anställning eller möjlighet att langa fram 6 månades hyra i förskott är det knivigt att få ett eget hyreskontrakt så det har blivit mycket andra hand och andra tillfälliga lösningar. Lite slitigt men det har också varit väldigt lärorikt att flytta så mycket. Jag har lärt mig att inte samla på mig så mycket prylar, att man faktiskt inte behöver så mycket saker som man tror. Jag har fått känna skillnaden i stämning och tempo i de olika områdena i den här stora stan. Jag har bott med halvbekanta som så småningom blivit mina bästa vänner. Jag har fått bo med en katt som nästan blev som min. Framförallt har jag blivit väldigt bra på att anpassa mig. Nästan lite för bra. Nu undrar jag vart jag ska flytta härnäst för jag har ingen aning. Hoppas lite på att ett tillfälle ska ramla ned på mig från ovan. Både jag och min snubbe är frilansare så vi kan bo lite varsomhelst bara det finns internet, ett bord och två stolar så vi kan sätta upp ett litet kontor. Med största sannolikhet blir det nog en annan lägenhet här i stan men just nu drömmer jag också om de här ställena:

Annons

asheville-photo-derek-olson

Asheville, NC. För att det är en fin gammal hippiestad omgiven av the Great Smoky Mountains som ännu inte har blivit skitdyr att bo i!

ObxTCCk

Portland, OR. Såklart! Får alltid Portland när jag gör ”what city should you live in”-test.

Warren_Street_west_view,_Hudson,_NY

Hudson, NY. För att jag älskar Hudson Valley och för att man kan ta tåget in till Manhattan på ett par timmar fast ändå nästan bo på landet.

27REDHOOK_SPAN-articleLarge

Red Hook. För att det känns som ”gamla” Brooklyn där forfarande och för att det ligger precis vid vattnet.

el-cosmico-1

Marfa, TX. För att jag romantiserar detta ställe något oerhört fast jag ännu inte varit där!

Eller så köper vi helt enkelt ett sånt här tiny house och drar omkring i lite vartsomhelst:

mica-photo-slide-002_60cf1a24-e02e-4060-8b1f-7ba963503d2a_grande

För att det verkar va ett bra alternativ för två rastlösa skyttar.

Var tycker ni att jag ska bo? Har ni några leads på ett knäppt hus/lägenhet jag kan hyra i ett år eller så?

I recently found out that I have to move out of this apartment I live in now on September 1. Since I moved to New York in 09 ‘I have lived in nine different apartments. In SoHo, Williamsburg, LES, Bushwick, Greenpoint, then back to Williamsburg and now in Bed-Stuy. When you’re here on a visa as a freelancer and are unable to pay 6 moths rent upfront, it is tricky to get a lease so it’s been a lot of subletting or renting rooms and other temporary solutions. A little exhausting but I’ve also learned a lot from moving so much. I’ve learned to not pack on so much stuff, that you actually do not need as much as you think. I have felt how the different areas in this city each have their own specific mood and tempo. I have lived with acquaintances who eventually became my best friends. I lived with a cat who almost became like my own. But most of all I’ve become very good at adapting myself. Almost a little too well. Now I wonder where I should move next because I have no idea. Sort of hoping that an opportunity is gonna topple down on me from above. Both me and my beau are freelancers so we can basically stay anywhere as long as there is internet access, a table and two chairs so we can set up a small office. Most likely it will be another apartment around here but right now I also dream about these places:

Asheville, NC

Portland, OR

Hudson, NY

Red Hook

Marfa, TX

Or we just buy this tiny house and cart it around wherever!

Where do you think I should live? Do you have any leads on a weird apartment house I could rent for a year or so?

 

 


Laddar