Kokoskruka

coco01

Köpte en kokosnöt i går som fick nytt liv som blomkruka. Det var länge sen jag köpt en hel kokosnöt, fick göra lite research på hur man bäst öppnar den. Först borrade jag hår i ögonen på ovansidan och hällde ut kokosvattnet (gott!).

Annons

coco03

Ville ha en rak fin kant så sågade av toppen på den istället för att knacka/banka upp den. Lite kämpigt men tog inte mer än 10 minuter.coco02

För att få ut fruktköttet la jag in halvorna i ugnen på 200° i 20 minuter. Sen är det lätt att lossa det från skalets kanter.

coco04

Borrade tre hål upptill och tre hål nedtill (för dränage) med den där braiga borren jag har innan jag knöt ihop det hela. En liten avstickare från min större pothos-planta har nu fått ett nytt hem!

coco06

Själva kokosen hyvlade jag på mandolin och rostade. Gott gott att ha på morgonkefiren!

Bought a coconut yesterday that I made into a hanging planter. First I made holes in the eyes to pour out the coconut water. Then sawed off the top and put the halves in the oven (at 400F for 20 mins) to make the coconut flesh come off the edges of the nut. In the biggest half I drilled three holes on top and three in the bottom (for drainage) and tied it up with som regular twine! The actual coconut I mandoline’d and roasted in a pan, yums on top of my morning kefir!

 






Laddar