Flytt

På lördag flyttar jag! Till en lägenhet i Bushwick. Är så himla glad att jag lyckats få kontrakt på ett hederligt vis, fast jag är frilans och ännu inte någon amerikansk medborgare. Det fina med New York är att det finns massa hyreslägenheter och att man inte behöver köpa en bostadsrätt som i Stockholm. Det dåliga är att hyresmarknaden är i princip okontrollerad och att det kryllar av lurendrejare. Te.x  kan en enda lägenhet vara ”representerad” av 5 olika mäklare på samma gång med olika hyror. Många annonser har foton från andra finare lägenheter. Flera av dom finns inte ens, de vill bara att man ska ringa och lämna sina uppgifter för att hamna i deras register. Några lägenheter utan foton vi ringde på fick vi inte ens kolla på innan vi kunde bevisa att vi tjänade en viss summa pengar varje månad. Hursom, för två veckor sen såg vi en annons på en lägenhet på Craigslist som vi kollade på samma dag och sen skickade in hyresansökan (innehållande kontoutdrag, social security number, credit check, ett brev från min agent som intygar att jag jobbar för dem, och referenser till tidigare hyresvärdar och andra kontrakt som behövdes signeras av en Notary Public som intygar att man talar sanning, bevis på att man alltid betalat hyra punktligt osv puh!…) två dagar senare. Och sen några dagar senare fick vi godkänt, hurra!

Annons

Nu är jag pepp på att fixa fint i den nya lyan. Den är lite mindre än vi bott senaste året så finns inte mycket plats för utsvävningar. Men har lite blygsamma planer i skjortärmen te.x:

budlight

Den här neonskylten som vår hörnbutik hade slängt ut förra veckan. Jag frågade om jag fick ta den och det fick jag! Känns härligt 90-taligt med neonskyltar hemma, tänker att denna kommer bli en fin kökslampa uppsatt på väggen! Tycker iofs att Bud Light är en väldigt äcklig öl men kan heller inte tänka mig någon mer amerikansk öl, så det väger upp. Dessutom är det som tur är den gamla loggan (den nya är horribel).

lumber-yellowpine2-768x550

Återvunnet virke från M Fine som min kompis Greg inte kan sluta prata om (han har också nyss flyttat till Bushwick och har inredningfeber) till hyllor eller kanske ett arbetsbord eller blombänk eller vad vet jag?

IMG_7339

Hippie Hollow Candle från Wary Meyers. En webbutik jag är nykär i och vill ha allt ifrån, kolla in!

505174

Crocks i olika storlekar som man kan göra kombucha eller pickles eller bara ha grejer i från The Brooklyn Kitchen (bästa köksbutiken i Brooklyn förresten).

I am moving to Bushwick on saturday! These are some of the things I am hoping to get for the new place.

A Bud Light sign I got for free from out corner bodega when they threw it out.

Reclaimed lumber from M Fine to make shelves or a side table or what not from.

Hippie Hollow Candle from Wary Meyers (check out their other stuff too!)

Crocks in different sizes from The Brooklyn Kitchen for kombucha or pickles or just to store things in!

 
  • katarinamatsson

    Hur har flytten gått?!

    • Jenny Mörtsell

      Går bra ju! Behöver tips på små köksbord och fina hyllbeslag! Vet du?Laddar